Hallo lieve bloemenfans,

Het is weer de hoogste tijd voor wat supergoede tips van ons, de bloemetjes, zodat jullie ons optimaal kunnen verzorgen! Bloemwinckel zet altijd de bloemetjes binnen (en buiten natuurlijk), maar nu zijn wij eindelijk even aan het woord, dus luister maar goed!

1. Wij houden van een schone vaas

Nadat je ons hebt binnengekregen (en hoe leuk was dat hè, eindelijk weer een prachtig boeket), zijn er een paar makkelijke stappen die je eerst moet doorlopen. Je raadt het waarschijnlijk al, het is handig om eerst een vaas erbij te pakken. We zijn niet al te kieskeurig, de meeste vazen zijn goed, maar een schone vaas is wel belangrijk! Anders maken we meteen zo’n slechte indruk en daar zijn we toch net iets te mooi voor, al zeggen we het zelf 😉

2. Snijd ons goed schuin af met een scherp en schoon mes

Voor een frisse start in onze frisse vaas snij je onze steel schuin af, met een scherp en schoon mes, au…. maar het is toch echt nodig. Zo haal je bacteriën, schimmels en allerlei andere viezigheid weg. Snij ons steeltje wel af met iets echt scherps, anders kunnen we moeilijk water opnemen omdat onze haarvaten afknellen. Dat wil niemand toch?

3. Voorkom dat onze blaadjes in het water hangen

Van nature hebben we een prachtige volle bos bladeren, maar ook wij moeten wel eens naar de kapper. Verwijder dus maar snel de blaadjes van onze steel, die zijn ook maar zo zwaar. Als onze blaadjes in het water hangen vergaan ze namelijk heel snel. Dan raakt het water weer vervuild, ontstaat er aanslag en kunnen de bloemen misschien zelfs helemaal geen water meer opnemen. Wat een bloemfiasco! Verwijder dus maar gewoon de blaadjes van onze steel, dat mag zelfs tot de rand van de vaas (en het staat ook nog eens mooier 😉).

4. Ververs ons water elke 4 dagen

Wij bloemen hebben niet veel nodig, zo moeilijk zijn we niet, maar vers water is toch wel essentieel hoor. Dat wist je natuurlijk eigenlijk al, maar wist je ook nog dat we eigenlijk elke 4 dagen vérs water nodig hebben? Niet alleen bijvullen, of een beetje water eruit gooien, maar wat we nodig hebben is een vaas die weer even opnieuw schoon gemaakt is, met vers water! Het zal even wat mentale inspanning kosten om jezelf ertoe te zetten, maar met een schone vaas én vers water worden we dolblij!

5. Lauwwarm water maakt ons blij

Water is essentieel, dat geldt natuurlijk eigenlijk voor iedereen, maar voor ons is dat al helemaal belangrijk! Met heerlijk kraanwater blijven we in leven, maar wist je dat lauwwarm water, of in ieder geval water op kamertemperatuur heel goed voor ons is? Als je er wat suiker of een druppeltje chloor aan toevoegt zijn we al helemaal in onze nopjes!

6. Ons favoriete plekje

Nouja, wat ben je al ver gekomen! We zijn al superblij met onze schone vaas, vers water en kale steeltjes, maar toch mist er nog iets. We hebben nog een goede plek nodig! Want niet elke locatie is even goed voor ons. Met een paar tips kom je er wel:

  • Zet ons alsjeblieft niet in de buurt van de verwarming of in de volle zon
  • Tocht kan ons ook fataal worden helaas, dan verdampt er veel te veel van ons water
  • We zouden het ook erg waarderen als de fruitschaal even verplaatst wordt, al die gassen kunnen toch niet goed voor ons zijn

Dat was het voor nu weer even namens ons, de bloemetjes! We zijn even toe aan en slokje water hoor, jij misschien ook wel. Tot snel bij Bloemwinckel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.