Hallo lieve bloemenfans,

Wij vinden het weer de hoogste tijd om weer eens iets van ons te laten horen! Zonder de bloemetjes wordt het natuurlijk helemaal niks bij Bloemwinckel, al doen ze zo hard hun best!

Vandaag willen we het graag gaan hebben over droogbloemen. Nu niet meteen afhaken, want we willen graag aan jullie uitleggen hoe leuk droogbloemen eigenlijk kunnen zijn. En dat ze ook helemaal niet meer oubollig zijn.

Droogbloemen zijn hip

Het is wel logisch dat je bij droogbloemen meteen een klein beetje afkeer kan voelen, want het zijn geen verse bloemen en lange tijd werd er ook niet heel veel leuks mee gedaan. Droogbloemen waren eigenlijk ook wel een beetje saai en ouderwets, maar gelukkig is dat al lang niet meer zo!

Droogboeketten zijn geen kleine bosjes meer met een paar simpele takken erin. Het zijn nu volwaardige, uitgebreide boeketten, met veel kleur, veel verschillende soorten bloemen en bovendien, heel veel stijl! Mensen doen er soms de gekste dingen mee. Zoals droogbloemen inlijsten, of in perspex gieten, of er wordt een heel kunstwerk van gemaakt rondom een boomstam. Je kan het zo gek nog niet bedenken…

Droogbloemen zijn makkelijk

Droogbloemen zijn eigenlijk ook heel makkelijk. Waar je ons, de verse bloemetjes, héél goed moet verzorgen (zie Bloemwinckels Bloementips 😉), zijn droogbloemen iets minder veeleisend.

Onze vrienden hebben geen water nodig, geen plantenvoeding, geen zonlicht... In de volle zon staan is zelfs slecht voor ze, want dan verkleuren ze heel snel en kunnen de bloemetjes gaan uitvallen. Dat willen we natuurlijk niet. Ze kunnen een mooi plekje natuurlijk wel waarderen, net zoals wij, als ze maar niet direct in de zon staan en het niet te vochtig is!

Droogbloemen kunnen ook heel kwetsbaar zijn, ook al doen ze zich soms wat stoer voor. Dus het is wel belangrijk dat je een beetje voorzichtig met onze vrienden omgaat. Pak ze altijd het liefst bij de steel vast!

Met deze kleine tips kun je wel een half jaar of langer van onze vrienden genieten 😊

Droogbloemen zijn voor iedereen

Het is natuurlijk een groot voordeel dat droogbloemen door iedereen wel verzorgd kunnen worden. Je hebt gelukkig niet echt groene vingers nodig, maar het is misschien ook wel goed om te weten dat je onze vrienden heel makkelijk kan stylen in je huis of kantoor!

Droogbloemen passen namelijk overal bij. Wat voor interieur je ook hebt, met een bos droogbloemen in een mooie vaas krijgt de ruimte meteen een wat luxere, trendy uitstraling. Als je eenmaal een mooie bos hebt uitgezocht en een leuke bijpassende vaas zit het dus eigenlijk wel goed. De meeste droogbloemen hebben een lange steel en bovenop een pluim, dus vaak is een hoge vaas perfect.

Volgens mij kunnen jullie nu weer helemaal aan de slag met onze mooie vriendjes, de droogbloemen! Super stijlvol en hélemaal niet saai!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.